ΤΗΛ.: 215 215 2221 Ωράριο Λειτουργίας Καταστήματος: Δε - Πα 09:00 - 17:00
ΤΗΛ.: 215 215 2221 Ωράριο Λειτουργίας Καταστήματος: Δε - Πα 09:00 - 17:00
Το 1945, είπαμε στον κόσμο «Ποτέ ξανά». Το 1992, η υπόσχεση απέκτησε αιματηρές αποσχίσεις. Αυτή ήταν η χρονιά που ξέσπασε ο πόλεμος στο Σαράγεβο της Βοσνίας, το έτος που η γενοκτονία σαν όρος επανεμφανίστηκε στον πλανήτη. Ήταν η χρονιά που ο Ervin Rustemagic, ένας διεθνής επιχειρηματίας με ευρεία γκάμα πελατών, ανάμεσα στους οποίους και ο συγγραφέας Joe Kubert, και η οικογένειά του, παγιδεύτηκαν σε μια πόλη υπό πολιορκία. Το μόνο μέσο επικοινωνίας του Ervin με τον έξω κόσμο (και τον Joe Kubert) ήταν μέσω της συσκευής φαξ του. Καθώς ο Joe άρχισε να λαμβάνει αυτά τα μηνύματα από τον Ervin, έκανε ό,τι έπραττε εδώ και χρόνια. Αποτύπωσε την ιστορία στο χαρτί.
Ο διάσημος δημιουργός κόμικς Joe Kubert γράφει και απεικονίζει κόμικς, από τη δεκαετία του 1940. Κάποιες από τις δουλειές του ήταν τα Batman, Superman, Tarzan, Enemy Ace και Sgt. Rock. Το Φαξ Από Το Σαράγεβο είναι μακράν ένα από τα υψηλότερα επιτεύγματα ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς κόμικς.
Οι Huntsville Times αναφέρουν: «Ο Kubert δημιουργεί ίσως το πιο εντυπωσιακό δημοσιογραφικό βιβλίο κόμικς που κυκλοφόρησε ποτέ». Η hardcover έκδοση του Φαξ Από Το Σαράγεβο έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός «Harvey Award» για το καλύτερο Graphic Novel πρωτότυπου σεναρίου, ένα «Eisner Award» για το καλύτερο Graphic Novel Άλμπουμ, ένα «The Don Thompson Award» για το καλύτερο βιβλίο μη επιστημονικής φαντασίας, ένα βραβείο «Prix Alph-Art 98» για το καλύτερο ξενόγλωσσο βιβλίο που δημοσιεύτηκε στη Γαλλία. Kαθώς επίσης και ένα βραβείο «Le Prix» για το καλύτερο βιβλίο μη-φαντασίας, που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία και ένα «Parent’s Choice Award».
Τo Φαξ Από Το Σαράγεβο εντυπωσιάζει με το ρεαλισμό του. Για τον τρόπο με τον οποίο ο δημιουργός του μπορεί και αποτυπώνει μια εμπόλεμη κατάσταση, με το σκίτσο και τον λόγο του. Έχοντας χρησιμοποιήσει σε μερικά αποσπάσματα, όπως ομολογεί κι ο ίδιος ο δημιουργός, ελεύθερους διαλόγους και με στοιχεία κορύφωσης της δραματουργίας, ο Kubert καταφέρνει, μέσα από την αφήγηση του, να μας κάνει να περιπλανηθούμε στην εμπόλεμη ζώνη.
Στις τελευταίες σελίδες αυτής της έκδοσης, μπορείτε να βρείτε και τις φωτογραφίες του Karim Zaimovic, ενός από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον πόλεμο. Οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν κομμάτια της ιστορίας του Kubert, ωστόσο βοηθούν τον αναγνώστη να καταλάβει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πόλη του Σαράγεβο και τη φρίκη του πολέμου.
«Βαδίζει στα χνάρια του "Maus" του Art Spiegelman... Ένα μάθημα ιστορίας για όσους έχουν την ικανότητα να διαβάσουν». - Albuquerque Journal -